Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

LIVE Sindicaliștii Metrortex pichetează Ministerul Transporturilor

Circa 400 de sindicalişti USLM - salariaţi Metrorex şi reprezentanţi ai comercianţilor din metrou pichetează luni, între orele 12:00 şi 14:00, Ministerul Transporturilor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2018 - 12:24

Circa 400 de sindicalişti USLM - salariaţi Metrorex şi reprezentanţi ai comercianţilor din metrou pichetează luni, între orele 12:00 şi 14:00, Ministerul Transporturilor, conform unui comunicat al sindicatului.

Acţiunea va continua şi în următoarele trei zile, urmând ca, în 27 şi 28 august protestatarii să picheteze sediul Guvernului, în acelaşi interval orar. 

La finele lunii trecute, aproximativ 100 de reprezentanţi de la Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) au protestat în faţa Ministerului Transporturilor reclamând probleme de dialog social cu actuala conducere a Metrorex, lipsa de personal necesar pentru asigurarea siguranţei transportului de călători şi probleme în negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

Ministerul Transporturilor, preciza, la acea dată, că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu a fost prelungit contractul dintre Sindomet şi Metrorex privind închirierea spaţiilor din staţiilor de metrou.

"Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu a mai fost prelungit contractul dintre Sindomet (firmă deţinută de sindicatul de la metrou) şi Metrorex pentru închirierea spaţiilor din staţiile de metrou. Discuţiile despre aceste spaţii comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor. Contractul de închiriere, încheiat în 2003 pentru 5 ani şi prelungit apoi de încă două ori, expiră la 26 septembrie a.c. Comercianţii şi sindicatul au insistat să fie prelungit în continuare, cu acordul părţilor. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a susţinut, la întâlnirile cu reprezentanţii sindicatelor, că administraţia Metrorex are obligaţia să îşi optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obţinute din închirierea spaţiilor comerciale", susţineau reprezentanţii MT.

Comentarii

loading...