15.4 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăSocialLiderul sindical de la Metrou susține că trenurile noi se strică mai...

Liderul sindical de la Metrou susține că trenurile noi se strică mai des decât cele vechi

Din ianuarie 2019 pînă în prezent, au fost înregistrate 42 de defecţiuni la noile trenuri model CAF şi 39 de defecţiuni la trenurile vechi, fabricate în România, a declarat Ion Rădoi.

„Avem o situaţie ciudată care se întâmplă azi la metrou, cu trenurile care sunt de trei tipuri: trenurile IVA, sau Astra Arad, şi care încă mai circulă, după 40 de ani, trenurile Bombardier şi trenurile CAF, cele cu care avem mari probleme în ultima perioadă. De la 1 ianuarie şi până acum, acele trenuri care circulă de 40 de ani, trenuri româneşti, au înregistrat 39 de defecţiuni, iar trenurile CAF, 42 de defecţiuni”, a precizat liderul sindical Ion Rădoi.

Potrivit acestuia, pe Magistrala 2, Pipera – Berceni, funcționează 26 de garnituri de metrou, dintre care 24 sunt model CAF.

„Am înregistrat cele mai multe defecţiuni şi evenimente cu aceste trenuri, vă amintiţi de evenimentul provocat de ruperea acelei bielete la Pipera. Am avut probleme cu ele la Berceni, am avut probeleme cu ele din punct de vedere tehnic, nu mai spun de soft”, a explicat Ion Rădoi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesaj viral lăsat la mormântul părinţilor preşedintelui rus Vladimir Putin din Sankt-Petersburg

Activiştii mişcării "Partidul morţilor" - axată pe acţiuni de protest prin manifestări artistice - au lăsat marţi un mesaj scris pe o foaie ruptă...

Mesaj viral lăsat la mormântul părinţilor preşedintelui rus Vladimir Putin din Sankt-Petersburg

Activiştii mişcării "Partidul morţilor" - axată pe acţiuni de protest prin manifestări artistice - au lăsat marţi un mesaj scris pe o foaie ruptă...
00:00:27

Noi recruți militari pleacă din Sankt Petersburg

Noi recruți militari, rezerviștii proaspăt mobilizați, din Sankt Petersburg au plecat luni (26 septembrie) din orașul din nordul Rusiei, după ce și-au luat rămas...
Ultima oră
Pe aceeași temă