-0.1 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăLia Olguța Vasilescu dezvăluie de ce Oltenia nu are încă spitale noi...

Lia Olguța Vasilescu dezvăluie de ce Oltenia nu are încă spitale noi prin PNRR

După ce ministrul Sănătății Alexandru Rafila a dezvăluit o consultanță de 25 de milioane de euro pentru o instituție care funcționa cu 5 milioane de euro, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu vine cu o altă dezvăluire despre cum s-au făcut proiectele pentru spitale noi prin PNRR.

„În data de 25.02. 2021, în contextul publicării unui rezumat despre PNRR, am depus adresă, la Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății, că municipiul Craiova intenționează construirea unui spital de pediatrie din fonduri europene. Această adresă a fost depusă în același timp cu celelalte municipalități. În data de 08.06.2021 am revenit cu adresă la cele două instituții, reafirmând dorința noastră de a fi prinsă investiția în PNRR, după ce nu primisem niciun răspuns la prima adresă, iar printre primari se cam știa cine e pe listă. Nu am primit răspuns nici la adresa din iunie, dar am citit în PNRR-ul apărut pe site-ul Comisiei Europene că toată Oltenia nu are niciun spital nou în PNRR, în schimb orașele din Ardeal au câte două, trei sau chiar patru spitale fiecare”, spune, miercuri seara, Lia Olguța Vasilescu, conform stiri247.ro.

Lia Olguța Vasilescu nu e supărată că alte județe au spitale noi obținute prin PNRR, dar nu vede de ce a rămas Oltenia pe dinafară

Aceasta spune că nu este nicio supărare că aceste județe au mai multe spitale prinse în PNRR, însă nu a înțeles de ce Oltenia nu merita nici măcar unul construit nou.

„Să fie pentru că nouă ni se tot promite spitalul regional și nu ne mai calificăm? Nu, pentru că și Cluj-Napoca are spital regional și încă patru pe lista PNRR! Să fie pentru că nu am depus noi adresă la timp? Nu, pentru că am transmis intenția în același timp cu alte municipalități! Să fie din cauză că alții aveau proiecte mai mature? Nu, fiindcă noi aveam studiul de prefezabilitate, iar alții nu aveau nimic. Și, oricum, puteau să ne prindă la faza a doua, unde nu se cerea decât proprietatea terenului, dar nu ne-am „calificat” nici acolo. Să fie din cauza metodologiei care să fi stabilit criterii pe care nu le îndeplinim? Nu, pentru că nu s-a publicat nicio metodologie.Să fie din cauza unei HG de care nu ne-am amintit? Nu, pentru ca nu s-a publicat nicio HG! Ca să știți: nu a existat metodologie, nu au existat criterii de eligibilitate, nu au lucrat specialiști din Ministerul Sănătății la criterii sau la lista cu spitalele aprobate spre finanțare! Au știut de această listă doar ministrul Ghinea și secretara de stat Andra Migiu, tot membră USR”, a mai scris primarul Craiovei pe Facebook.

Vasilescu se întreabă dacă Andra Migiu „acordă și ea consultanță pe PNRR acum sau doar ex-ministrul Ghinea, care a gândit proiecte de 5 milioane de euro, ca să facă el consultanță de 25?”, potrivit postării.

La Agenția Națională pentru Investiții în Sănătate funcționarea instituției este finanțată cu 5 milioane de euro și consultanța cu 25 de milioane de euro, potrivit PNRR-ului negociat de pe vremea când ministru al Sănătății era din USR. Actualul ministru,Alexandru Rafila, a sesizat Corpul de Control.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:19

Un martor ocular povestește împușcătura mortală din Las Vegas

Un martor ocular, Cesar Marquez, în vârstă de 33 de ani, se afla la o întâlnire cu aproximativ 70 de studenți, când a izbucnit...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă