Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lectură publică la Bucureşti din romanul "Spulberatic"

Scriitoarea Anca Vieru va citi fragmente din romanul "Spulberatic", apărut de curând în coleţia Ego. Proză a Editurii Polirom, miercuri. de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Amfitrionul evenimentului va fi Florin Iaru.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 13:48

Autoarea va susţine, în perioada 14-22 iunie, un turneu de lecturi publice din noua sa carte în Braşov (joi, 14 iunie, ora 18.00, Librăria Humanitas), Cluj (joi, 21 iunie, ora 18.00, Librăria Humanitas „N. Steinhardt”), Timişoara (vineri, 22 iunie, ora 18.00, Librăria La Două Bufniţe).

"În câte feluri poţi să uiţi un om? Imaginea unei statui dintr-o reclamă la un muzeu subacvatic aduce în memoria Andei o veche dragoste şi un uitat sentiment de vinovăţie. Foile unui jurnal găsit întâmplător de două eleve scot la lumină o poveste neterminată în care se împletesc parfumul de epocă şi ororile unui trecut aproape uitat. Enigmaticele foi rămân apoi ani de zile într-un sertar, ca să ajungă în final în mâinile unui sculptor care urmează să plece într-o aventură subacvatică. O încrengătură de poveşti ce îl au în centru pe Tibi Vreme, veşnicul cuceritor, amuzant şi blazat, care în adolescenţă avea două dorinţe: să ajungă regizor şi să plece din ţară; şi care la treizeci de ani, cantonat între munca de inginer şi o căsnicie menţinută din inerţie, îşi omoară timpul scormonind în trecut şi imaginând plecări. O carte despre urmele pe care le lasă iubirea, despre memorie şi despre absenţă", anunţă Polirom.

Anca Vieru este absolventă de Politehnică şi a unui master în Comunicare. După o perioadă de lucru în cercetare, a schimbat ingineria cu ştiinţele umaniste. A publicat în volumele colective "Moş Crăciun & co." (Art, 2013) şi "Ficţiuni reale" (Humanitas, 2013), proiect colectiv iniţiat de Florin Piersic jr. A mai publicat în revista de proză scurtă iocan şi în revista Familia. În anul 2016 a participat la festivalul de literatură Lofest, organizat la Bucureşti. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom a mai apărut "Spulberatic" (2018). Volumul "Felii de lămâie" a fost nominalizat în 2016 la premiile revistei Observator cultural.

Comentarii

loading...