10.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

La propunerea lui Băsescu, Senatul a decis desființarea Academiei lui Gabriel Oprea

Senatul a decis abrogarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. Propunerea aprobată de Senat fusese inițiată de Traian Băsescu, liderul PMP explicând că această Academie ar fi doar o sinecură pentru băieții șmecheri.

Propunerea lui Traian Băsescu a fost adoptată cu 98 de voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere.

”Am lansat această inițiativă legislativlă costatând inutilitatea unei instituții care nu are decât un statut de Academie clientelară. Are un nume extrem de pompos. Toți (cursanții – n.n.) au devenit niște academicieni. Situația la Academia de Științte ale Securității Naționale este una aberantă. Această Academie este doar o sinecură, care prin relații își propulsează generalii în învățământul civil. România are suficient învățământ militar, ca să ne mai trebuiască și poluarea învățământului civil, care orium este plin de plagiate. Fac un apel la dumneavoastră, prin vot să desființăm o sinecură pentru niște clienți ai sistemului de învățământ militar”, a declarat Traian Băsescu în Senat.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă