25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăSocialLa nivelul Ministerului Sănătății s-a format o echipă pentru ajutorul victimelor accidentului...

La nivelul Ministerului Sănătății s-a format o echipă pentru ajutorul victimelor accidentului de autocar din Bulgaria

La nivelul Ministerului Sănătății s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor accidentului de autocar din Bulgaria, anunță instituția.

Patru români au murit pe loc, iar alţi cinci au fost grav răniţi, noaptea trecută, într-un accident cumplit de autocar care a avut loc în Bulgaria.

Într-un comunicat, ministerul anunță că personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca așteaptă pacienții români răniți în accident.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății responsabil cu asistența medicală Cătălin Vișean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie, conform jurnalul.ro.

Din partea Ministerului Sănătății s-a constituit o echipă pentru victimele accidentului din Bulgaria soldat deja cu 4 morți

Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital și urmează să sosească și următorii răniți.

Primii doi pacienți dintre cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria au ajuns în țară. Alți trei pacienți vor fi transportați cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri.

Primul pacient dintre cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria a ajuns în țară la spitalul Floreasca, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. Ceilalți patru pacienți vor fi transportați cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri.

Lucian Bode a declarat că mobilizarea autoritătilor române în gestionarea accidentului din Bulgaria, în care patru români au murit și cinci au fost răniți „a fost una eficientă și profesionistă”.

„Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetățeni români, s-au pierdut vieți. Transmit sincere condoleanțe și putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor și prietenilor compatrioților noștri care au pierdut pe cineva drag și apropiat. Le doresc răniților însănătoșire grabnică! Multumesc echipelor medicale și celorlalte autorități din România și din Bulgaria care s-au mobilizat urgent și au găsit soluții pentru a-i ajuta pe toți cei care aveau nevoie. În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea și un sistem de urgență funcțional”, a spus Bode.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...
Ultima oră
Pe aceeași temă