27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialJustițieEuropol anunță o acțiune la scară globală împotriva propagandei teroriste online

Europol anunță o acțiune la scară globală împotriva propagandei teroriste online

Organizația europeană Europol anunță derularea cu succes a unei campanii „la scară globală” împotriva propagandei teroriste online.

Campania a inclus două „acțiuni majore” care s-au realizat în ultima săptămână, precizează un comunicat de presă transmis de Europol la data de 13 iunie 2024.

Informații detaliate ar urma să fie făcute publice într-o conferință de presă care se va desfășura la sediul Europol din Haga (Olanda) la data de 14 iunie 2024. Cel mai probabil, țintele principale ale acțiunilor Europol au fost în Spania, întrucât unul dintre oficialii care urmează să ofere detalii va fi un reprezentant al Gărzii Civile din Spania.

Țările care s-au implicat în cele două acțiuni de combatere a propagandei teroriste au fost Albania, Bosnia Herțegovina, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Islanda, Republica Moldova, Olanda, România, Slovacia, Spania, Ucraina, Marea Britanie și SUA.

Foarte interesantă este includerea în această listă, transmisă de Europol, a Ucrainei – țară aflată în război. Se observă și că Rusia nu a participat la acțiunile Europol.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă