9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Jurnalistul Andrei Bădin a fost achitat în procesul cu Adrian Duicu, fostul șef al CJ Mehednții

„Andrei Bădin a fost achitat în procesul cu Duicu. Timp de trei ani, a fost considerat penal, șpăgar, a fost jignit, pus la zid. Hotărârea nu e definitivă, știu, dar nici a lui Orban nu e, nici a lui Berbeceanu, nici a altora. Vreunul dintre cei care l-au marginalizat și l-au jignit are bunul simț să-i ceară scuze? Mă îndoiesc”, scrie Narcisa Iorga pe contul ei de Facebook.

Aceasta precizează că, „din 2011, susțin, mai întâi în calitate de membru CNA, apoi din afară, prezumția de nevinovăție și oprirea acuzării excesive a unei persoane, cu toate detaliile dintr-un dosar oferite de anchetatori. Orice om are dreptul la demnitate, indiferent de calitatea pe care o are. Declarația fundamentală a drepturilor omului nu face distincție între oameni”.

Narcisa Iorga remarcă faptul că jurnalistul Andrei Bădin, pe timpul procesului, „a pierdut emisiunea pe care o realiza”.

„De trei ani încoace, nu putea să spună nimic, indiferent câte argumente ar fi adus, pentru că era imediat catalogat drept penal. Vi se pare normal? Mie, nu! De-aia nu pot să susțin că e o prostie transpunerea Directivei europene privind prezumția de nevinovăție. Și să știți că nu presa e de vină că dă detalii despre acuzații. În orice stat de drept, autoritatea are obligația să protejeze drepturile cetățenilor săi”, subliniază Narcisa Iorga.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă