2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiJonglerii cu cifrele din școli

Jonglerii cu cifrele din școli

A trecut o săptămână și jumătate de la debutul anului școlar 2020 – 2021, iar ceea ce ne oferă Ministerul Educației și Cercetării sunt, în continuare, doar cifre legate de scenariile alese de unitățile de învățământ preuniversitar.

La raportarea de la începutul acestei săptămâni, în care, trebuie reamintit că se vor desfășura și alegerile locale, se prezintă o scădere a numărului de unități care se află în Scenariul 3 (scenariul roșu), în care procesul de predare se desfășoară exclusiv online, de la 312, la 305.

Avem însă o creștere semnificativă a unităților școlare care au trecut în Scenariul 2 sau “scenariul galben”, în care elevii sunt împărțiți pe grupe, o parte dintre aceștia învățănd în modul clasic, iar ceilalți online.

Avem 4.406 de unități în această situație, la începutul săptămânii în curs, față de 4.391, la finele precedentei.

Da, poate nu pare o creștere îngrijorătoare, dar depinde foarte mult și cât de indulgent este evaluată situația din școli.

Asistăm la o creștere a numărului de cadre didactice și, mai nou, și de elevi, care au fost infectați cu noul coronavirus.

Viețile acestor oameni nu pot figura doar ca statistici.

În continuare nu vedem măsuri.

E liniște totală din partea conducerii Ministerului Educației, fiind oferite doar aceste cifre, ce par să aibă scopul de a sugera populației că situația este sub control și, cel mai important, că se poate merge în siguranță la secțiile de votare organizate în unitățile de învățământ.

Senatul a aprobat majorarea bugetului pentru achiziționarea dispozitivelor digitale pentru uz școlar cu 150 milioane de euro, dar nu înseamnă nimic, cât timp acești bani nu sunt utilizați.

Conducerea Ministerului Educației nu mai spune nimic legat de tabletele digitale pentru elevi.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă