Jocurile-concurs internaționale Cangurul 2021 debutează în luna martie

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) anunță că în luna martie se vor susține cinci dintre cele șapte jocuri-concurs internaționale Cangurul, programate pentru primul semestru al anului școlar 2020-2021.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

01.03.2021 - 18:57

FOTO: Premiere Cangurul 2019

Testele de antrenament pot fi deja achiziționate de pe www.editurasigma.ro, iar datele acestor evenimente sunt: 

05 martie – Cangurașul Explorator clasele 0 – IV 

19 martie – Poveștile Cangurului clasele 0 – IV 

26 martie – Cangurașul Matematician clasele 0 – IV 

26 martie – Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul clasele V – XII 

30 martie – Cangurul Lingvist – Franceză clasele III – XII 

27 aprilie – Cangurul Lingvist – Engleză clasele III – XII 

24 mai – Poveștile Cangurului clasele V – XII 

 

Domenii esențiale din programele școlare precum comunicare în limba română și în limbi străine, matematică sau științe sunt abordate într-un mod prietenos, original, în testele de antrenament pe care copiii le au la dispoziție ca mijloc eficient și distractiv de pregătire pentru concurs, accesibile online, sau în cărți tipărite. 

Jocul-concurs internațional Cangurul constă în rezolvarea unui test grilă în format digital, care conține întrebări interesante și amuzante, create cu scopul de a dezvolta imaginația, puterea de raționament, viteza de reacție, capacitatea de a lua decizii, bucuria de a rezolva situații-problemă. Nu mai vorbim despre o lecție de matematică sau despre una de comunicare, ci despre o vizită într-un magazin de jucării, despre participarea la un miting aviatic sau despre colecționarea unor imagini pe o temă dată de către un grup de prieteni, spre exemplu. Astfel, rezolvarea exercițiilor propuse devine mai curând o activitate recreativă, în care povești plauzibile din viața cotidiană le devin companioni copiilor în cele 60 de minute ale jocului-concurs. 

Pentru a accesa jocul-concurs în format digital, participanții se loghează cu codul unic de participare în aplicația https://cangurul.net/#! în ziua stabilită pentru desfășurarea concursului, în intervalul orar comunicat. Codul unic de participare permite accesul la analiza personalizată a răspunsurilor date, analiză care poate fi accesată la circa două săptămâni de la data desfășurării jocului-concurs. 

Concursurile Cangurul au loc la nivel internațional, iar Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul se desfășoară în peste 90 de țări. Editura SIGMA a organizat jocul-concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minții fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înțelegerea textului scris în limba română (Poveștile Cangurului), explorarea unor elemente de științe, educație civică și de cultură (Cangurașul Explorator), dar și verificarea nivelului de competență în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist). Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă. Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și, în măsura solicitărilor, în germană. Evenimentele au fost și sunt sprijinite de: Asociația internațională Kangourou sans Frontieres, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Franței, Ambasada Canadei, Delegația Walonie- Bruxelles, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, British Council, Cambridge English Language Assessment, European Examinatios Centre, Universitatea București – Facultatea de Matematică și, în ultimii ani, s-au desfășurat sub înaltul patronaj al Fundației Principesa Margareta. 

,,Ne exprimăm gratitudinea și salutăm sprijinul primit de la partenerii media ai evenimentului, instituții de presă care au ales să susțină într-un mod admirabil un proiect educațional excepțional adresat noilor generații.” a transmis editura Sigma.

Echipa Cangurul România vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare legate de jocurile-concurs Cangurul, la oricare dintre coordonatele următoare: 

Tel. fix: 0212434014, 0212434052; 

Tel. mobil: 0746238667, 0758044825, 0746238707, 0748100719 

E-mail: [email protected] 

Web: cangurul.ro; editurasigma.ro. 

Vă mulțumim pentru interesul acordat și le urăm succes copiilor curajoși care răspund și în acest an provocării pe care jocul-concurs internațional Cangurul le-o adresează! 

 

Comentarii