15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialJandarmeria montană din Braşov, intervenție de salvare a unui turist din Republica...

Jandarmeria montană din Braşov, intervenție de salvare a unui turist din Republica Moldova

Imediat, jandarmii montani din Poiana Braşov au plecat cu Duster-ul cu şenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate.

”A fost folosit Duster-ul şenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie şi de o deplasare pedestră a jandarmilor montani, având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu maşina.

Prima intervenţie a Duster-ului cu şenile din dotarea jandarmilor montani a fost de această dată reală şi nu doar un exerciţiu, fiind vorba de o misiune de căutare -salvare a unui turist, rezultatul fiind scurtarea timpului de reacţie şi ajungere la apelantul 112 aflat în dificultate în zona montană”, potrivit sursei citate.

Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus la Cabana Postăvarul, unde şi-a recuperat forţele pentru a putea coborî în siguranţă pe placa de snowboard până în staţiune, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Aldea, citat de AGERPRES.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă