Jandarmeria, Dragnea şi Firea, reclamaţi la Consiliul Anti-Discriminare de către protestatari

Mai mulţi protestatari prezenţi frecvent în Piaţa Victoriei au depus plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării împotriva Jandarmeriei, a primarului general, dar şi a lui Dragnea pentru că din cauza lor ar fi discriminaţi atunci când sunt amendaţi pentru lozinci.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2018 - 19:24

Am depus în această săptămână plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Direcţiei Generale de Jandarmi a Muncipiului Bucureşti, Ministerului Afacerilor Interne, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, Ministrului Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan, Împuternicitului Inspector General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoş, Primarului General al Capitalei Gabriela Firea, Viceprimarului Municipiului Bucureşti Aurelian Bădulescu, Preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Nicolae Dragnea, Preşedintelui Senatului Român Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Evoluţie în Instituţie.

Protestatarii se consideră discriminaţi atunci când sunt amendaţi strigând lozinci anti-PSD, şi se plâng că alţi protestari, care strigă lozinci împotriva şefului statului, ar fi favorizaţi.

„Textul care motivează adesea amenzile în procesele verbale este „deranjarea liniştii publice prin scandarea de lozinci„ sau chiar “scandarea de lozinci anti-PSD”. Cu alte cuvinte, e voie să protestezi, dar în linişte, la tine acasă şi, oricum, nu împotriva PSD”, se mai arată în comunicatul celor de la Evoluţie în instituţie.

Potrivit lui Mihai Dide, unul dintre cei mai prezenţi protestatri din Piaţa Victoriei, Jandarmeria ar încălca dispoziţiile legale intervenind în forţă împotriva protestatarilor.

„Reprezentanţi ai Jandarmeriei, spre exemplu, încălcând dispoziţiile legale, au intervenit, nu o dată, în forţă împotriva protestatarilor paşnici, fără a avea aprobarea Prefecturii, obligatorie într-o asemenea situaţie. Mai mult, aplică măsuri contravenţionale fără o bază legală, o mare parte dintre ele fiind deja anulate în instanţă. Este anormal să fii amendat pentru că scandezi „Jos Dragnea!”, în timp ce „Jos Iohannis!” pe trotuarul de la Cotroceni este permis. De asemenea, plângerea este îndreptată şi împotriva unor instituţii de stat şi reprezentanţilor acestora care, prin comportament şi limbaj, hărţuiesc, intimidează şi jignesc manifestanţi şi jurnalişti, cetăţeni români cu drepturi egale cu ale celorlalţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Dide, reprezentant al Evoluţie în Instituţie.

Potrivit acestuia, plângerea la CNCD a fost semnată de mai mulţi protestatari.

Pe de altă parte, reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut mereu că amenzile aplicate protestatrilor au fost justificate, reclâmând încălcarea dispoziţiilor de către protestatari.

Comentarii