Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ISU, simulare de cutremur urmat de inundaţii, la la barajul Paltinu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova desfăşoară, joi, un exerciţiu la barajul Paltinu, scenariul prevăzând ipoteza producerii unui cutremur de peste şase grade pe scara Richter care este urmat de inundaţii.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

22.03.2018 - 09:13

Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, scenariul arată că, pe fondul producerii un cutremur de adâncime cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, s-a produs surparea versantului estic al barajului Paltinu, fapt care duce la atingerea unor valori maxime ale nivelului normal de retenţie al barajului.

"În scopul atenuării undelor de viitură şi pentru a evita atingerea unor valori limită de comportare a construcţiei, personalul barajului, pune în aplicare procedurile specifice de golire controlată a acestuia. Totodată, personalul de serviciu al construcţiei hidrotehnice începe evacuarea controlată a apei din baraj, ulterior ploturile barajului cedează. Unda de viitură creată va ajunge în municipiul Câmpina în aproximativ 60 minute.

Populaţia din zona inundabilă din satele Seciuri, Lunca Mare şi Plaiul Câmpinei se vor autoevacua în zone stabilite din timp de normalitate, ulterior vor fi relocate în căminul cultural din satul Plaiul Câmpinei. Echipa pirotehnică va proceda la deblocarea albiei râului Doftana prin detonarea resturilor lemnoase şi spargerea bucăţilor de gheaţă", menţionează sursa citată.

În acest caz se va interveni cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, potrivit AGERPRES.

Comentarii