3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSocialIstoria Valentine’s Day și câteva idei de cadouri pentru această zi minunată

Istoria Valentine’s Day și câteva idei de cadouri pentru această zi minunată

În fiecare an, pe 14 februarie, milioane de cupluri din întreaga lume sărbătoresc Valentine’s Day (Ziua Îndrăgostiților cum este cunoscută în România). Este o sărbătoare specială și o zi în care cu toții simțim că dragostea este în aer, însă tu știi cine a fost Sfântul Valentin?

Sfântul Valentin a fost un preot creștin care a trăit în Roma, înainte de Hristos și care ajuta cuplurile creștine să se căsătorească pe ascuns. Din păcate, la un moment dat s-a aflat ce făcea și astfel a fost arestat și obligat să renunțe la creștinism. Deoarece a refuzat, a fost omorât. Se spune că Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de o tânără oarbă, căreia i-ar fi redat vederea, prin puterea dragostei.

Cu puțin timp înainte să moară, Sfântul Valentin i-a lăsat fetei un bilet de adio, semnat ,,Al tău, Valentin!” Se presupune că aceasta este prima scrisoare de dragoste din lume, iar forma de încheiere a rămas valabilă și astăzi.

Deși povestea de dragoste a Sfântului Valentin nu a avut un final fericit, dedicația lui pentru cupluri l-au transformat în apărătorul iubirii adevărate. Asocierea zilei în care Sfântul Valentin a fost sacrificat cu sărbătorirea iubirii a început abia mult mai târziu, în Epoca Medievală.

Nobilii au aflat de sacrificiul Sfântului Valentin și au început să îl aprecieze. Astfel, scrisorile trimise iubitelor sau soțiilor erau semnate cu ,,Al tău, Valentin!” De asemenea, ziua de 14 februarie a început să fie celebrată oficial ca Ziua Îndrăgostiților.

Cu timpul, mesajele de Valentine’s Day au început să fie din ce în ce mai diversificate. A apărut și tradiția trimiterii scrisorilor anonime. Astfel, dacă persoana care primește o scrisoare anonimă ghicește de la cine este, înseamnă că dragostea este împărtășită.

În ceea ce privește cadourile de 14 februarie, putem spune că nu s-au schimbat radical: flori, praline de ciocolată, animăluțe de pluș și bineînțeles, bijuterii. Dacă vrei să îi dăruiești persoanei iubite cele mai frumoase cadouri Valentine’s Day, îți prezentăm în continuare două idei excelente de la Chic Bijoux!

Ce spui de un lănțișor cu totul special? În acest sens, îți recomandăm acest Lantisor personalizat – Inima și Infinit – Model lariat Y – Argint 925. Bijuteriile personalizate reprezintă daruri speciale, deoarece oferi persoanei iubite și emoții, nu doar un cadou simbolic. Acest lănțișor include două elemente ce sunt simboluri absolute ale iubirii: inima și simbolul infinitului.

O surpriză foarte frumoasă ar fi să îi oferi jumătății tale un cadou pentru cuplu. Astfel, veți avea amândoi bijuterii ce se completează foarte frumos. Astfel, îți prezentăm aceste Bratari cuplu – His beauty & Her beast – Argint 925, șnur negru. Sunt bijuterii discrete, ce pot fi purtate cu succes la orice ținută și care pot fi personalizate după bunul plac, cu un mic text la alegere și inițialele voastre.

Sperăm că ți-au plăcut recomandările noastre de cadouri pentru 14 februarie. Dacă vrei să vezi mai multe bijuterii ideale pentru a fi dăruite în acea zi minunată, cel mai bine este să intri pe site-ul Chic Bijoux!

Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă