5.7 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSocialEducațieIohannis vrea să vadă concret cum s-au derulat concursurile pentru directori de...

Iohannis vrea să vadă concret cum s-au derulat concursurile pentru directori de școli din 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, în care evidenţiază că doreşte să vadă o analiză „onestă” a modului în care s-au derulat în acest an şcolar concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Valori în Educaţie sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Iohannis.

„În Proiectul ‘România Educată’, mi-am asumat dezideratul de a susţine un management educaţional profesionist, bazat pe responsabilitate şi autonomie, capabil să inoveze şi să decidă fără presiuni externe. În acest an şcolar, în care se organizează concursuri pentru ocuparea funcţiei de director în unităţile de învăţământ, îmi doresc să identificăm şi să multiplicăm acele modele de excelenţă în management, precum directorii premiaţi astăzi.

Îmi doresc, totodată, să văd o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori, pentru a potenţa ce s-a făcut bine şi pentru a corecta ce a mers mai puţin bine. Am remarcat implicarea activă a mediului privat în acest concurs, inclusiv prin intermediul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, reunind experţi în domeniul resurselor umane, dispuşi să investească timp şi cunoştinţe pentru a selecta astăzi directorii de mâine”, a transmis şeful statului, în mesajul prezentat la eveniment de consilierul prezidenţial Ligia Deca, conform bugetul.ro.

Iohannis a cerut să vadă modalitatea de desfășurare pentru concursurile de directori de școli pentru că aceștia sunt responsabili de schimbări

Potrivit lui Iohannis, „menirea unui director de şcoală este aceea de a face o schimbare în viaţa elevilor, a colegilor profesori şi a comunităţii educaţionale căreia îi aparţine”.
„Să conduci o unitate de învăţământ şi să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înţelegere şi de răbdare, asumare, deschidere faţă de cunoaştere şi un set temeinic de valori. Un director bun are o abordare centrată pe oameni, responsabilitate faţă de elevi şi faţă de comunitate, integritate în luarea deciziilor şi obiectivitate, are un comportament moral, punând accentul pe onestitate, echitate şi respect, se informează din surse sigure şi combate dezinformarea în comunitatea educaţională pe care o coordonează.

Doamnelor şi domnilor directori, înainte de toate, suntem cu toţii cadre didactice. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-şi dezvolte abilităţile şi să devină performant reprezintă esenţa acestei profesii de care sunt încă puternic ataşat şi care este foarte importantă pentru viitorul societăţii noastre”, a completat preşedintele.

El a subliniat că revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, este esenţială şi depinde de respectarea normelor sanitare şi de vaccinarea anti-COVID.
„Pentru elevi, această perioadă a fost una grea, în care au trăit experienţe diferite, în funcţie de posibilităţile tehnice, de implicarea şi de flexibilitatea cadrelor didactice, de susţinerea şi de resursele părinţilor. Nici pentru cadrele didactice nu a fost o perioadă uşoară. Dascăli cu vocaţie din întreaga ţară au pregătit lecţii şi au derulat orele online cu elevii lor.

Mulţi dintre ei nu s-au limitat la a trimite fişe sau teme electronic, ci şi-au ţinut orele live, pe diverse platforme, au inovat prin forme alternative pentru a menţine vie interacţiunea cu elevii lor. Iar toate aceste eforturi se văd şi merită apreciate. Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială. Dar ea depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi – respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt vitale!”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că eforturile companiilor româneşti şi ONG-urilor în sprijinul comunităţilor trebuie apreciate şi salutate.
El le-a transmis felicitări celor nominalizaţi şi premiaţi la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021.

„Îmi doresc să continuaţi să luptaţi pentru ca fiecare copil din România să aibă o şansă la un viitor mai bun. Meritele dumneavoastră sunt incontestabile şi mă bucur că elevii pe care îi îndrumaţi au şansa uriaşă de a beneficia, în procesul lor educaţional, de lideri care îi inspiră şi îi susţin, de adevăraţi mentori”, a afirmat Iohannis.

Iohannis își dorește să vadă cât mai repede cum s-au desfășurat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli pentru că uunul din obiectivele mandatului lui a fost proiectul „România Educată”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vola.ro: Românii nu stau acasă de sărbători. Care sunt cele mai ieftine destinații în care mai găsim bilete de avion?

Potrivit Vola.ro, românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei...

Produse furate din pachetele cu alimente distribuite în județul Vrancea

Situație revoltătoare în Județul Vrancea, acolo unde mai multe pachete cu alimente de la Uniunea Europeană, pentru persoanele dezavantajate, au fost furate. Prin Programul operațional Ajutorarea...

Analiză Clean Recycle: Comerțul online produce anual zeci de mii de tone de deșeuri de ambalaje

Potrivit datelor publice analizate de specialiștii Clean Recycle, în Romania aproximativ 10.000 de platforme comercializează produse din diverse categorii, în mediul online. Comercianții de...
Ultima oră
Pe aceeași temă