15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Iohannis către părinți: Vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală

„Decizia de a deschide școlile, deși nu este ușoară, este corectă și necesară. Vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită”, le-a transmis președintele Klaus Iohannis părinților din România, în cadrul unei conferințe de presă organizată, miercuri seară, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului și-a justificat acest îndemn prin faptul că lipsa elevilor de la școală ar afecta societatea românească pe termen lung, explicând că „limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul”.

Președintele Iohannis a susținut, în mesajul adresat părinților, că dacă se vor respecta regulile sanitare, copiii vor putea să frecventeze cursurile în incinta școlilor fără a se îmbolnăvi.

Despre obligația elevilor de a purta măști la școală, șeful statului a spus următoarele: „Copiii se vor obișnui repede. Copiii se obișnuiesc repede și cu lucruri mai puțin plăcute”.

Întrebat despre situația acelor comunități ale căror școli nu au acces la internet sau ai căror copii nu au primit tablete pentru învățământul online, președintele Iohannis a răspuns că „întotdeauna există categorii vulnerabile” și că este sarcina Guvernului și a autorităților locale de a rezolva asemenea probleme.

Șeful statului a precizat că, deși nu este ministru al Educației, este de părere că în acest an nu este cazul să se organizeze festivități cu public de deschidere a anului școlar. Președintele Iohannis a precizat că el nu va fi prezent personal la nicio asemenea festivatate pe 14 septembrie și că va transmite, în acel moment, doar un mesaj video.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă