Foto Arhiva

Iohannis, alături de SOS Satele Copiilor România, de 1 iunie

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei SOS Satele Copiilor România, şeful statului postând şi un filmuleţ în care apare alături de copii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.06.2018 - 11:33

"Acum aproape şapte decenii, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, dintr-o iniţiativă simplă şi nobilă, a pornit ceea ce astăzi reprezintă o importantă mişcare internaţională: SOS Children's Villages International. Cu repetate nominalizări la Premiul Nobel pentru Pace, federaţia activează în peste 130 de ţări, oferind copiilor abandonaţi şi orfani sau familiilor aflate în situaţii de risc şanse reale la o viaţă mai bună”, arată preşedintele în mesajul său.

Klaus Iohannis precizează că, în România, Asociaţia SOS Satele Copiilor şi-a deschis porţile abia în anul 1993, când o echipă de oameni inimoşi au înţeles importanţa părinţilor în viaţa fiecărui copil, oferind o familie celor care nu o au sau sprijin şi protecţie celor care riscă să o piardă. De atunci, peste 40.000 de copii au continuat să zâmbească datorită lor.

”Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţare, este o onoare pentru mine să-i felicit pe toţi care au făcut parte, de-a lungul timpului, din echipa SOS Satele Copiilor România. Împreună, mame SOS, asistenţi maternali, consilieri şi psihologi, voluntari, donatori individuali sau sponsori privaţi, aţi reuşit să schimbaţi destine. Sunteţi eroi pentru mai multe generaţii de copii care au păşit cu încredere în viaţă datorită eforturilor dumneavoastră. Vă doresc să găsiţi puterea şi resursele de a continua cu aceeaşi determinare drumul început. Sunteţi un exemplu care merită susţinerea noastră, a tuturor, şi un model de intervenţie care ar trebui extins la nivel naţional. Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi zi de zi, sprijinind copiii şi familiile de astăzi, pentru a clădi generaţia tânără de mâine!", îşi încheie preşedintele mesajul.

Comentarii