Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Iohannis a promulgat legea privind plafonarea indemnizației pentru copii

Președintele Iohannis a promulgat, luni, legea prin care cuantumul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se plafonează la nivelul de 8.500 de lei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2017 - 18:21

Noua lege aprobă OUG nr. 55/2017 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Noul act normativ stabileşte un plafon maxim al cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, luându-se ca model cel mai mare cuantum aplicat în statele membre ale Uniunii Europene, cu menţinerea actualului mod de stabilire a dreptului la indemnizație.

De asemenea, se menține cuantumul minim al indemnizaţiei de 85 la sută din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

Legea se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 şi se adresează persoanelor aflate în plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi celor al căror drept se stabileşte ulterior.

Până la aplicarea ordonanţei, indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Comentarii

loading...