Foto: Arhivă

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului va cerceta și Revoluția din Decembrie 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (IICCMER) va prelua și activitatea de cercetare a Revoluției din Decembrie 1989.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2021 - 13:24

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va prelua și activitatea de cercetare a Revoluției din Decembrie 1989.

Această extindere a activității a fost anunțată, marți, 16 februarie 2021, printr-un comunicat de presă difuzat de IICCMER, ca urmare a deciziei Senatului României, luată cu o zi înainte, de a desființa Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD).

"IICCMER se va ocupa de investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției prin culegerea de date, documente, mărturii și realizarea de cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989. Prin aceasta, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România și de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945-1989", precizează comunicatul de presă difuzat de IICCMER.

Comentarii