Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: SMURD

Inspectoratul pentru Situații de Urgență cumpără zece elicoptere și o navă multirol

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va achiziţiona, în anul 2018, zece elicoptere noi, în baza unor proiecte cu finanţare europeană, informează, joi, Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.01.2018 - 20:17

Inspectorul general al IGSU, Daniel Marian Dragne, a declarat că patru dintre noile aparate de zbor vor fi utilizate pentru intervenţii medicale de urgenţă, iar celelalte şase pentru misiuni de căutare şi salvare în munţi, precum şi pentru intervenţii la incendii.

"Ele vor fi distribuite în toată ţara şi vor acţiona în mod curent pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Sunt elicoptere mici şi elicoptere mari. Cele de căutare-salvare sunt elicoptere mari care au posibilitatea să ridice Bambi Bucket de minim 2.500 de kilograme, pe când cele mici nu au această posibilitate", a afirmat Dragne.

Bugetul alocat pentru cumpărarea de elicoptere este de 170 de milioane de euro.

De asemenea, IGSU are în vedere în acest an achiziţia, tot cu fonduri de la Uniunea Europeană, a patru şalupe şi o navă multirol pentru intervenţii maritime, pentru care vor fi alocaţi 30 de milioane de euro.

Comentarii

loading...