-0.1 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSocialINS: Numărul pasagerilor înregistraţi în transportul interurban şi internaţional, în creștere

INS: Numărul pasagerilor înregistraţi în transportul interurban şi internaţional, în creștere

Transportul rutier de pasageri deţine cea mai mare pondere în total (78,5%), fiind urmat de transportul feroviar (16,6%).

Comparativ cu anul anterior, cea mai mare creştere la numărul de pasageri a fost înregistrată în transportul aerian, respectiv cu 23,3%.

Transportul feroviar de pasageri a înregistrat creşteri atât la numărul de pasageri transportaţi cât şi la parcursul pasagerilor, cu 7,1% şi respectiv, cu 13,5%, iar cel rutier a crescut cu 7,5% în ceea ce priveşte numărul pasagerilor transportaţi, în timp ce parcursul acestora a scăzut cu 3% comparativ cu anul precedent.

În transportul pe căi navigabile interioare s-a înregistrat un număr de 153.000 pasageri, valoare similară celei din anul 2016, iar în cel maritim 2.000 pasageri în transport internaţional.

Un număr de 20,2 milioane pasageri au optat pentru transportul aerian, din care 17,5 milioane cu destinaţii externe.

Distanţa medie de transport a unui pasager a fost superioară anului 2016 în transportul feroviar, creştere cu 6%, dar a înregistrat o scădere cu 9,9% în transportul rutier.

Cele mai citite

ANM anunță că stratul de zăpadă în București va crește de la 2 spre 8 centimetri

Meteorologii de la ANM anunţă că, joi, stratul de zăpadă depus până la ora 14:00, este neuniform în Bucureşti şi ajunge la 2 centimetri....

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...
00:01:16

Italia va părăsi Inițiativa Belt and Road a Chinei

Italia a informat oficial China că părăsește Inițiativa Centura și Drumul (BRI-Belt and Road), respingând temerile că decizia ar putea deteriora relațiile și ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă