3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSocialEvenimentIndustria spectacolelor a organizat un protest sâmbătă în fața Guvernului

Industria spectacolelor a organizat un protest sâmbătă în fața Guvernului

Lucrători din industria spectacolelor manifestează sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în cadrul unui protest din campania #NuSuntemInvizibili, solicitând Guvernului măsuri compensatorii pentru pierderile financiare din ultimii doi ani, sprijin constant şi consecvent din partea autorităţilor pentru liber-profesioniştii din acest domeniu şi un plan de reluare a activităţii predictibil şi coerent, adaptat specificului activităţii din această industrie.

Potrivit Asociaţiei Lucrătorilor în Industria Spectacolelor (ALIS), numeroşii profesionişti din domeniu au fost ignoraţi de autorităţi în ultimii doi ani.

„De Ziua Culturii Naţionale noi sărbătorim Ziua Culturii Invizibile. De ce? Pentru că suntem mii de profesionişti, companii, artişti şi lucrători ignoraţi de autorităţi în ultimii doi ani, Pentru că 2020 şi 2021 au însemnat pentru noi pierderi de milioane de euro, nu am primit nicio compensare pentru aceste pierderi, doar promisiuni, după doi ani de pandemie avem 0 predictibilitate pentru reluarea activităţilor, minimul sprijin lunar oferit ca indemnizaţie nu mai există, iar o ţară normală nu le interzice cetăţenilor să muncească fără să le ofere nimic în schimb şi suntem o industrie ajunsă în pragul colapsului, dar invizibilă pentru autorităţi”, motivează ALIS protestul din faţa Guvernului, pe parcursul căruia vor fi prezentate momente artistice, potrivit agerpres.ro.

Industria spectacolelor s-a ridicat la protest, dar și actorii au manifestat împotriva restricțiilor pandemiei

Anul trecut, în martie, cu sălile de spectacol închise, actorii au ieșit, din nou, în stradă. Mai bine spus, au protestat în fața Ministerului Culturii, unde au lăsat mai multe obiecte pe care le foloseau, în mod normal, în timpul reprezentațiilor.

S-a întâmplat cu o zi înainte de ″Ziua Mondială a Teatrului″⁣, care a foat marcată, în anul 2021, prin și mai multe piese online. Spectatorii virtuali câștigați sunt inclusiv dintre cei care înainte nu ajungeau să audă gongul din sală.

Costume de scenă, măști, păpuși, creioane sau diplome de licență, obiecte folosite în spectacolele de teatru, toate au fost lăsate în semn de protest pe scările Ministerului Culturii.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă