10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialIndignare la Universitatea de Medicină. O cântăreață de manele a filmat un...

Indignare la Universitatea de Medicină. O cântăreață de manele a filmat un clip în incintă

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila“, instituția de prestigiu care produce medici, a permis filmarea unui videoclip chiar în incinta facultății înfiinţate în 1857.

Un protest spontan pe reţelele de socializare al medicilor oripilaţi de decizia conducerii universităţii de a permite filmările la videoclipul de manele în spaţiul biblio­tecii pare să fi declanşat deocamdată doar o anchetă internă. Surse din cadrul UMF „Carol Davila“ au declarat pentru „România liberă“ că, în acest moment, s-a decis verificarea clauzelor contractuale, existând suspiciunea nerespectării acestora de către firma care a realizat filmările la videoclipul melodiei “Dacă te încurc“, interpretată de solista de manele Carmen Şerban şi de Dj Milionor. „Opreşte-mă la tine şi iubeşte-mă“ este refrenul manelei, al cărei videoclip, postat pe YouTube din 8 decembrie a.c., are deja peste 100.000 de vizualizări. Secţiunea „Comentarii“ este dezactivată.

Un renumit medic, dr. Vasi Rădulescu, cataloghează această întâmplare drept „prostituţie pentru câteva mii de euro, probabil, într-
una din cele mai importante instituţii academice din ţară“. Medicul lansează o serie de întrebări îndreptăţite: „Închirierea spațiului înseam­nă niște mii de euro. Unde s-au dus acei bani? Există o factură? Poate UMF «Carol Davila», o instituție de elită, să accepte o asemenea asociere? Poate legal să închirieze spațiul destinat învățământului pentru activități care n-au nicio legătură cu domeniul de fond? Sunt întrebări la care cineva trebuie să răspundă. Pe mine, sincer, nu mă mai miră nimic. Manelizarea asta a UMF pare pasul firesc și e o frescă a societății noastre“.

Un student la Medicină transmite, la rândul său, un mesaj tranşant: „Eu, ca student, sunt profund dezamăgit. Îmi va fi greu să mai intru la fel în bibliotecă. Nu mai spun că la unele cărţi «pipăite» atât de tandru de doamna manelistă noi nici nu avem acces. Sunt prea vechi şi valoroase, iar noi suntem doar studenţi, nu maneliști“.

Dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, se declară şocat de această întâmplare. El a declarat pentru „România liberă“ că este regretabil acest fapt şi “probabil conducerea universităţii a aflat ulterior despre ce se va face în spaţiul respectiv când a închiriat o sală a UMF“.

Un medic român stabilit în Franța, dr. Florentina Năstasel, a scris, de asemenea, că a fost o greșeală din partea UMF să accepte filmarea videoclipului. „Am cunoscut mulţi studenţi veniţi aici prin Erasmus. Cam toţi au văzut diferenţa educaţională, stagiile, abordarea uşoară a profesorilor… însă, la întoarcerea în România, nu au îndrăznit să spună adevărul. Zilele acestea, frumoasa şi nobila bibliotecă de la UMF Bucureşti a fost blocată (pe bani mulţi) pentru o aşa «capodoperă». Cred că atât Carol Davila, Babeş, Palade, Cantacuzino, cât şi mulţi alţii se întorc în mormintele lor…“, a susținut dr. Florentina Năstasel.

Conducerea UMF „Carol Davila“ nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere cu privire la această situație.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă