8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialIncident la rafinăria Petrobrazi: flacără uriașă și fum gros! Ce s-a întâmplat,...

Incident la rafinăria Petrobrazi: flacără uriașă și fum gros! Ce s-a întâmplat, de fapt

Incident la rafinăria Petrobrazi. Un incident a avut loc, duminică, 10 ianuarie, la rafinăria Petrobrazi ce aparține companiei OMV. Este vorba despre o defecțiune tehnică în urma căreia mai multe instalații au fost oprite, iar în acel moment, deasupra coșurilor de ardere s-au observat flăcări uriașe însoțite de degajări mari de fum. Totul pe fondul unui zgomot asurzitor, au precizat martorii evenimentului.

Incident la rafinăria Petrobrazi: flăcări, fum și un zgomot asurzitor

Duminică, 2 ianuarie, la Rafinăria Petrobrazi din Prahova a avut loc un incident mai puțin obișnuit care i-a cam băgat în sperieți pe locuitorii comunelor din zonă – mai ales pe cei din Bărcănești și Brazi. În jurul orei 15.00, deasupra coșurilor de ardere s-au văzut flăcări foarte puternice, degajări mari de fum, iar oamenii au fost alertați și de zgomotele foarte puternice care veneau din zona platformei rafinăriei. În doar câteva minute rețelele de socializare au fost inundate cu poze și filmulețe de la fața locului. Utilizatorii nu-și puteau explica ce s-a întâmplat. 

Însă, la scurt timp după producerea incidentului, reprezentanții companiei au venit și cu explicația.

Incident la rafinăria Petrobrazi. Compania explică ce s-a întâmplat

Duminică, 10 ianuarie, în jurul orei 15.00, la rafinăria Petrobrazi ce aparține OMV Petrom s-a produs un incident tehnic – o variație de tensiune – motiv pentru care mai multe instalații tehnologice au fost oprite. 

Informația a fost confirmată de reprezentanții companiei, care au precizat într-un comunicat de presă că incidentul nu a provocat poluarea peste limite a aerului. 

„În data de 10 ianuarie, o variație de tensiune a determinat oprirea unor instalații tehnologice din cadrul rafinăriei Petrobrazi. Situația a fost comunicată autorităților și s-au efectuat operațiunile specifice de repunere în funcțiune. Vă aducem la cunoștință faptul că, în perioada de oprire / repornire a instalațiilor tehnologice, indicatorii înregistrați la stațiile de monitorizare a calității aerului Brazi, Ploiești Vest și PH4 Brazi au avut valori care s-au situat sub valorile limită stabilite conform cerințelor legislative”, se arată în comunicatul oficial al companiei. 

Potrivit Agerpres, deasupra rafinăriei s-a putut observa o degajare imensă de fum. “Pentru o perioadă scurtă de timp s-au ars gaze la faclă, conform procedurii legale pentru astfel de cazuri”, au explicat reprezentanţii companiei petroliere.

Nu a existat risc de poluare a aerului peste limitele admise

Aceştia au precizat că au comunicat cu reprezentanţii autorităţilor de mediu şi nu există pericolul unei poluări a zonei: “Menţionăm faptul că cele două staţii de monitorizare permanentă a calităţii aerului, amplasate în comuna Brazi şi cartier Mitică Apostol, nu au înregistrat depăşiri ale emisiilor măsurate”.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate de procesare de 4,5 milioane de tone anual. Pe amplasamentul rafinăriei se află şi o centrală electrică de 860 MW. 

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România are cu ajutorul reactoarelor modulare șansa să devină lider în sectorul nuclear civil european și global

Este nevoie de o viziune calibrată și integrată asupra proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, care va intra, în perioada următoare, în...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă