Începerea școlii este necesară, copiii vor fi mai puțin expuși, consideră premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că deschiderea școlilor este necesară și că, în incinta școlilor, copiii vor avea un risc mai mic să se îmbolnăvească decât în alte locuri.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2020 - 17:04

Premierul Ludovic Orban consideră că deschiderea școlilor, pentru a-i primi pe elevi în noul an școlar, este necesară.

De asemenea, premierul Orban este de părere că, în ciuda pandemiei, în incinta școlilor copiii vor avea un risc mai mic să se îmbolnăvească decât în alte locuri.

Șeful Guvernului a făcut aceste declarații duminică, 13 septembrie, în condițiile în care luni, 14 septembrie, începe anul școlar 2020 - 2021.

"Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educaţie din România. Sunt convins că la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire, decât liber în alte locuri, locuri de joacă sau pe terenul de sport. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecţie sanitară", a declarat, duminică, premierul Ludovic Orban.

La București, duminică la amiază, este încă în desfășurare ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, la sediul Prefecturii Capitalei, în cadrul căreia se aprobă ultimele măsuri pentru începerea anului școlar.

O altă ședință se desfășoară, simultan, la sediul Ministerului Educației și Cercetării, în care se ține și o videoconferință cu inspectorii școlari din fiecare județ. După finalizarea ședinței, o serie de măsuri vor fi prezentate de ministrul Educației, Monica Anisie.

Comentarii