Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Începe Spotlight - Bucharest International Light Festival. Restricții de circulație în Capitală

Ediţia a patra a Spotlight - Bucharest International Light Festival începe joi seară la Bucureşti şi include 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din România şi din mai multe ţări.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 08:26

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediţia Spotlight din acest an este intitulată "United We Shine" şi prezintă la Bucureşti 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din Franţa, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania şi România.

Ediţia a patra a Spotlight - Bucharest International Light Festival se va desfăşura pe traseul Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, potrivit organizatorului - Primăria Capitalei, prin ARCUB. Un nou element este concursul internaţional de video mapping, proiectat pe faţada Palatului CEC.

Calea Victoriei va găzdui cele mai multe evenimente ale ediţiei, între care se numără: instalaţii interactive la Muzeul Naţional de Istorie, sesiuni de video mapping pe faţada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau  pe faţada Clădirii Rosenthal. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, între orele 20.30 şi 23.00.

Primăria Capitalei şi Teatrul Naţional  devin sediul unor sesiuni de video mapping. În premieră, Piaţa Universităţii găzduieşte, între 12 şi 15 aprilie, o instalaţie de lumină şi sunet din Israel, iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti devine gazdă a unei instalaţii interactive din România.

În exclusivitate, pentru ediţia cu numărul patru a Spotlight şase artişti internaţionali transformă Palatul CEC prin proiecţii de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele şase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe faţada Palatului CEC, urmând ca marele câştigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

Pentru deschiderea ediţiei Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans şi lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina aduce la Bucureşti un spectacol care a fost apreciat în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi China.

Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediţii a festivalului internaţional de lumină din Bucureşti are loc în Piaţa George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20,30. Show-ul Light Balance de dans şi lumini este precedat de reprezentaţia de muzică live, coregrafie şi light design dată de artiştii britanici de la Spark. Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20,30 şi se încheie la ora 23,00. Detalii despre program şi instalaţiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro şi spotlightfestival.ro.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, în perioada 12 - 15 aprilie, între orele 20.00 şi 23.00, traficul va fi restricţionat pe Calea Victoriei, între Str. C.A. Rosetti şi Bd. Regina Elisabeta, precum şi între Bd. Regina Elisabeta şi Splaiul Indepedenţei. Pe Bd. Regina Elisabeta traficul se va desfăşura în condiţii normale.

Pe durata restricţiilor se va asigura o bandă de urgenţă pentru accesul auto la instituţiile din aceste zone. Poliţiştii rutieri recomandă rutele ocolitoare: Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Gheorge Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. I.C. Brătianu şi respectiv Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenţei.

Comentarii

loading...