13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialÎncepe simularea evaluării naționale. Prima probă este la Limba Română

Începe simularea evaluării naționale. Prima probă este la Limba Română

Elevii din clasa a VIII-a susţin, luni, 29 martie 2021, prima probă de simulare pentru Evaluarea Naţională.

Proba programată luni este cea de la Limba şi literatura română. Ea va fi urmată, marți, 30 martie, de proba de simulare la Matematică.

Simulările se desfășoară în incinta școlilor, cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice. Marea problemă este în localitățile aflate în carantină, întrucât în acele localități, școlile nu pot primi elevi. 473 de școli, aflate în zone carantinate, sunt în această situație. Elevii de la aceste școli vor susține evaluările cu întârziere, cel târziu până la data de 15 mai 2021.

Pe de altă parte, elevii din localități carantinate, care studiază la școli din afara zonei carantinate, au voie să plece de acasă și să se deplaseze la școală pentru a susține evaluările.

“Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, precizează un ordin transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă