Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Începe restaurarea Palatului Voievodal “Curtea Veche”

Lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului Voievodal “Curtea Veche” vor începe săptămâna viitoare, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

24.05.2018 - 16:32

Ea susţine că imobilul va deveni spaţiu muzeal în care se vor regăsi spaţii expoziţionale cu caracter temporar şi permanent, spaţii multifuncţionale destinate întrunirilor şi manifestărilor culturale, birouri, spaţii tehnice necesare asigurării climatizării, spaţii de depozitare materiale arheologice, cafenea şi magazine. Contractul de lucrări are o valoare de aproximativ 38 milioane de lei, fără TVA.

Palatul Voievodal Curtea Veche, monument istoric, va fi consolidat, restaurat şi redat circuitului turistic în baza unui contract încheiat de Primăria Capitalei cu Compania Municipală Consolidări SA, iar proiectul are că scop, în afara protejării, restaurării şi consolidării, punerea în valoare a vestigiilor şi recomandă o serie de intervenţii absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integritătii şi stabilitătii structurii, altele indirecte, cu rol de a inlătura factorii care pun în pericol starea acestui monument, spune primarul Capitalei. 

Situat în Str. Franceză nr. 19-23, în Centrul Istoric, vechiul Palat Voievodal este format dintr-un corp cu pivniţe acoperite în terasă circulabilă, iar în partea de est se mai păstrează trei travee ale fostului palat aflat în diferite stări de conservare. În zona de nord se păstrează ruinele fostei băi turceşti, alcătuită dintr-un subsol acoperit cu boltă cilindrică şi protejat de un acoperiş provizoriu. În plus, pe langă acestea s-au mai păstrat ziduri care marchează conturul fostului palat voievodal. Ruinele sunt amplasate în general în spaţii deschise. Termenul de execuţie a lucrărilor de este 32 de luni. 

Potrivit primarului Capitalei, după finalizarea lucrărilor de restaurare, Palatul Voievodal Curtea Veche va deveni un spaţiu muzeal divers în care se vor regăsi spaţii expoziţionale cu caracter temporar şi permanent, spaţii multifuncţionale destinate întrunirilor şi manifestărilor culturale, spaţii administrative (birouri), spaţii tehnice necesare asigurării climatizării, spaţii de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea, magazine.  

Comentarii

loading...