Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Începe mutarea locatarilor din casele cu risc seismic

Primăria Capitalei a finalizat 86 de apartamente aflate în cele două blocuri gemene din Piaţa Naţiunilor Unite, unde se vor muta 86 de familii care locuiesc în clădirile încadrate la risc seismic şi care vor intra în reabilitare, informează, joi, Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2018 - 08:22

După şase luni de lucrări de amenajare, 86 de apartamente din blocurile gemene aflate în Piaţa Naţiunilor Unite din Bucureşti sunt aproape finalizate, iar săptămâna viitoate se vor muta aici primele 22 de familii.

Blocurile gemene au trecut recent din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în cea a Companiei Municipale Consolidări.

„Aceste apartamente sunt de necesitate pentru proprietarii care se vor muta din clădirle care intră în consolidare. Primii proprietari sunt cei de pe strada Biserica Enei 14, urmând cei de la Spătarului 36 şi cei de la Ştirbei Vodă 16. În ceea ce priveşte relocarea celor din Biserica Enei, aceasta va începe săptămâna viitoare, când se vor muta 22 de familii. Costurile sunt suportate de Primăria Capitalei, iar apartamentele pe care le-am găsit aici erau într-o stare deplorabilă”, a declarat Marius Coajă, consilier al primarului general şi coordonatorul Companiei Consolidări.

Potrivit lui Coajă, reabilitarea apartamentelor a constat în zugraveală, tâmplărie, intervenţii la balcoane, la instalaţiile electrice şi sanitare.

„Costurile sunt undeva între 2 şi 3 milioane de lei. Chiria celor care vor locui aici este modică, de 200 de lei, plus utilităţile. Noi estimăm că aceste consolidări vor dura între un an jumătate şi doi ani jumătate. Sunt familii care sunt exceptate prin lege să plătească consolidările, pentru că au un venit mic. De asmenea, sunt familii care plătesc 50%, iar cei cu venituri mai mari platesc 100% pe o perioadă de 25 de ani, în rate fără dobândă”, mai susţine Marius Coajă.

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, în bugetul Municipalităţii din acest an a fost alocată suma de 10 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

În Capitală există 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, şi 173 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, fără a reprezenta pericol public. Alte 330 de clădiri din Bucureşti sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, iar 95 sunt încadrate în clasa a III-a, în timp ce şase imobile sunt în clasa a IV-a de risc seismic.

Comentarii