24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialIncendiu în Gara de Sud din Ploiești după ce locomotiva unui tren...

Incendiu în Gara de Sud din Ploiești după ce locomotiva unui tren de călători a luat foc

Un incendiu a izbucnit în Gara de Sud din Ploiești unde locomotiva unui tren de călători a luat foc, miercuri seara.

Locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor și nu au fost victime.

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit la o locomotivă electrică a unui tren de călători, în Ploiești, în Gara de Sud.

„Acționează un ofițer și 15 subofițeri cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot și po ambulanță SMURD”, anunță ISU Prahova.

Incediul se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum sub locomotivă.

Reprezentanții ISU Prahova spun că locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor de călători și trasă pe o altă linie.

La ora transmiterii știrii, se acționează cu azot pentru lichidarea incendiului.

Nu au fost înregistrate victime, potrivit stiripesurse.ro.

Un incendiu a izbucnit în Gara de Sud din Ploiești unde locomotiva unui tren de călători, ce se afla în relația București Nord-Mărășești, a luat foc

CFR Călători a transmis că este vorba de locomotiva trenului R-E 5003 în relația București Nord-Mărășești.

Incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii și defectării compresorului.

„Conform procedurilor aferente unor asemenea situații a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului, între timp mecanicul actionând pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Pasagerii care au bilete la trenul afectat sau care doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, potrivit sursei citate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă