Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă patru județe închid școlile din cauza condițiilor meteo

Luni, oficialii din Brăila au anunțat suspendarea cursurilor pentru zilele de marți și miercuri. Decizii similare s-au luat și Teleorman și Olt. Alături de București, alte patru judeţe au anunţat încă din weekend că suspendă cursurile din învăţământul preuniversitar.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 17:30

Este vorba de Giurgiu, Ilfov, Dolj şi Constanţa. Marti si miercuri, 27 si 28 februarie, se suspenda cursurile in toate unitatile de invatamant din judetul Braila, atat in municipiu, cat si in orase si comune. Decizia a fost luata, luni, in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Brăila se alătură astfel celorlalte județe care au suspendat cursurile încă de luni. 

Autoritatile din Teleorman au decis la rândul lor suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant, incepand de luni, ora 12:00, dar si pentru ziua de marti.

Consiliul de Administraţie al IŞJ Olt a adoptat, luni, 26 februarie 2018, decizia de a suspenda cursurile în toate şcolile din judeţ, deşi luni-dimineaţă s-au desfăşurat cursuri. Măsura intră în vigoare încă de luni, 26 februarie 2018, ora 13,00, şi va acţiona până joi, 1 martie 2018, când meteorologii spun că vremea se va încălzi, iar ninsorile se vor opri.

Cursurile şcolare sunt suspendate integral în judeţele Dolj şi Ilfov, respectiv în București, luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în judeţul Constanţa, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, iar în municipiul şi în judeţul Giurgiu, cursurile vor fi suspendate atât luni cât şi marţi cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

"Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă", afirmă sursa citată.

MEN reaminteşte că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB. 

Comentarii

loading...