Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă doi dintre militarii răniți în Afganistan, transferați la spitalul Militar ROL-3 din Bagram

Ministrul Ciucă a transmis militarilor răniți urări de sănătate și i-a asigurat de sprijinul total din partea echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și recuperare.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2020 - 09:38

În urma evaluărilor medicale complexe desfășurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul mașinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuț Marius Brumă și fruntașul Dorian Emil Floare, să fie transferați, împreună cu sergentul Gabriel Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor de specialitate. Transferul s-a realizat pe cale aeriană joi, 22 octombrie.

Viețile celor patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions,” răniți în atacul cu dispozitiv exploziv improvizat din 21 octombrie, sunt în afara oricărui pericol. Militarii se află în stare stabilă și, în funcție de evoluția stării de sănătate și de recomandările echipelor medicale, este luată în calcul opțiunea de a fi transferați, conform procedurilor aplicate în aceste situații, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania.

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a intrat în legătură prin sistemul de video-conferință în dimineața zilei de vineri, 23 octombrie, cu comandantul Batalionului 191 Protecția Forței și cu o parte dintre militarii răniți.

Ministrul Ciucă a transmis militarilor răniți urări de sănătate și i-a asigurat de sprijinul total din partea echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și recuperare.

Comandantul Batalionului 191 Protecția Forței a prezentat ministrului apărării naționale o sinteză a situației de securitate din zona de responsabilitate a militarilor români, precum și măsurile întreprinse pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor în condiții optime de securitate.

Ministrul apărării naționale a reiterat faptul că participarea Armatei României în Afganistan reprezintă cea mai importantă contribuție națională într-un teatru de operații și că siguranța și securitatea militarilor români, indiferent de teatrul de operații și zona de dislocare, este prioritară pentru conducerea Ministerului Apărării Naționale.

Citește totul despre:

Comentarii