Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Imunoglobulinele, o prioritate pentru ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Antena 3 că marţi se va întâlni cu producătorii de medicamente iar în cazul în care nu va ajunge la un consens cu aceştia privind imunoglobulinele, va fi declanşat mecanismul de protecţie civilă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2018 - 23:11

"Am avut o întâlnire pe problema imunoglobulinelor, pe care sunt convinsă că aţi vrut să o ridicaţi în această seară. Mâine la sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului am o întâlnire cu producătorii. Dacă nu reuşim să ajungem la un consens, vom declanşa mecanismul de protecţie civilă. Voi informa primul-ministru, vom face tot ceea ce trebuie astfel încât pacienţii să aibă aceste medicamente. În aceste moment avem stocuri care nu ne ajung. Aprovizionarea nu merge cum ar trebui. (...) Astăzi am înţeles exact ce se întâmplă. Pe de altă parte, este şi vina producătorilor, care chiar dacă au beneficiat de eliminarea taxei de clawback, suspendarea pe o perioadă de doi ani de zile, nu au făcut nimic pentru noi. Au notificat că nu vor mai aduce imunoglobulinele, dar atât. Nimeni nu i-a mai sancţionat şi nu i-a mai întrebat nimic. Voi avea o întâlnire cu dânşii mâine", a afirmat Pintea, citată de Agerpres.

Reprezentanta MS a spus că până la urmă se va rezolva problema imunoglobulinelor, dar este de părere că aceste sincope nu sunt normale.

În opinia ministrului, sistemul informatic existent nu funcţionează.

"Până la urmă lucrurile le vom rezolva, dar sincopele acestea nu sunt normale. Adică eu consider că în acest moment nu suntem trataţi ca un partener egal şi voi încerca să aflu mâine de ce. (...) Nu este doar vina noastră, este şi vina producătorilor. Vina noastră este că nu suntem consecvenţi. Avem un sistem informatic implementat, dar care nu funcţionează, care are un nivel de alertă dacă stocurile scad sub nivelul normal - nu funcţionează", a declarat Pintea.

Comentarii

loading...