16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialImagini revoltătoare dintr-un spital de psihiatrie din Călăraşi VIDEO

Imagini revoltătoare dintr-un spital de psihiatrie din Călăraşi VIDEO

Imaginile au fost distribuite pe Facebook de un jurnalist local. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Călăraşi spune însă că bolnavii primesc uneori pâinea înmuiată, pentru că au probleme la înghiţire.

Jurnalistul care a filmat bolurile cu mâncare se miră de felul în care arată mâncarea. În mare parte – explică purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Călăraşi, Marinela Voivozeanu – este vorba de resturi alimentare.

Georgiana Pascu, de la Centrul de Resurse Juridice, spune însă că trebuie respectate nişte standarde minime ale Ministerului Sănătăţii privind hrana bolnavilor cu afecţiuni psihice, dar că, în cazul de la Plătăreşti, aceste standarde nu sunt respectate.

„O cerință minimă a unui centru rezidențial este de a promova un stil de viață sănătos și ni se dă drept exemplu a nu mânca excesiv pâine. Nu am văzut ca mâncarea să fie pasată sau mixată”, a spus Georgiana Pascu, la Europa FM.

17 lei costă meniul zilnic al unui pacient din centrul de la Plătăreşti. Potrivit Georgianei Pascu, bolnavii din astfel de centre mor deseori înecaţi cu propria mâncare şi au problem cu înghiţirea pentru că nu sunt niciodată duşi la dentist, dar şi din cauza tratamentului.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă