Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.ctnews.ro

IGPR: 90 la sută dintre drumurile României au o singură bandă pe sens

90 la sută din reţeaua naţională de drumuri a României are o singură bandă de circulație pe sens, ceea ce afectează atât viteza de deplasare cât şi siguranţa în trafic.

Mihai Diac 0 comentarii

18.02.2018 - 17:10

Aproximativ 90 la sută din reţeaua rutieră naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens, relevă cea de-a şasea ediţie a ”Buletinului siguranţei rutiere”, prezentată, duminică, de reprezentanți ai Poliției Române.

Conform acestui document, starea drumurilor afectează atât durata călătoriilor cât și siguranța în trafic. Totuși, numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic în anul 2016, față de anul 2015, cu 13,5 la sută.

În ultimii cinci ani, indisciplina pietonilor a fost cea mai frecventă cauză a accidentelor grave de circulaţie, conducând la producerea a aproximativ 41 la sută dintre acestea.

Potrivit aceluiași buletin, parcul de autovehicule din România este cu 26,6 la sută mai mare în anul 2016, comparativ cu anul 2011, iar peste două treimi dintre autoturismele înregistrate în România au peste zece ani vechime.

Comentarii

loading...