Foto Arhiva

IGPR: 1.500 de poliţişti cu 300 de radare pe autostrăzi în minivacanța de 1 mai

Poliţia Română va asigura fluenţa şi siguranţa rutieră cu peste 1.500 de poliţişti şi 300 de radare în perioada minivacanţei de 1 Mai.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2018 - 14:33

"În perioada minivacanţei de 1 Mai, Poliţia Rutieră este pregătită să intervină pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei pe drumurile din România. Vom fi prezenţi aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri la nivel naţional, vom acţiona de asemenea cu peste 300 de aparate radar, care nu au scopul de a aplica neapărat sancţiuni, însă sigur că vom face şi acest lucru atunci când situaţia o impune", a informat, vineri, Marian Măndescu, şef serviciu la Direcţia Rutieră.

El a precizat că pe principalele artere spre litoral, poliţiştii de la Rutieră vor primi sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Naţional de Aviaţie, care vor survola şoselele cu un elicopter pentru a putea fi dispuse măsuri corespunzătoare pentru asigurarea fluenţei pe arterele mai aglomerate.

"Vorbim despre Autostrada A2, vreau să precizez că este foarte important atunci când vă deplasaţi în coloană sau sunteţi ultima maşină în coloana de vehicule aflate în staţionare este neapărat necesar să acţionaţi butonul luminilor de avarii tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală coliziune în lanţ de către maşinile care se află în spatele dumneavoastră", a mai spus Măndescu.

Cele 300 de aparate radar care vor fi prezente pe drumuri şi autostrăzi vor fi atât în vehicule inscripţionate, cât şi neinscripţionate.

"Suntem pregătiţi să intervenim atunci când situaţia şi valorile de trafic impun acest lucru, pe A2 avem în acest moment cinci echipaje care supraveghează traficul şi asigură fluenţă. Vor fi poliţişti care vor putea fi direcţionaţi în zonele unde sunt probleme şi credem noi că vom face faţă cu succes valorilor de trafic", a afirmat Măndescu.

Comentarii