7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialIGPR: 1.500 de poliţişti cu 300 de radare pe autostrăzi în minivacanța...

IGPR: 1.500 de poliţişti cu 300 de radare pe autostrăzi în minivacanța de 1 mai

“În perioada minivacanţei de 1 Mai, Poliţia Rutieră este pregătită să intervină pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei pe drumurile din România. Vom fi prezenţi aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri la nivel naţional, vom acţiona de asemenea cu peste 300 de aparate radar, care nu au scopul de a aplica neapărat sancţiuni, însă sigur că vom face şi acest lucru atunci când situaţia o impune”, a informat, vineri, Marian Măndescu, şef serviciu la Direcţia Rutieră.

El a precizat că pe principalele artere spre litoral, poliţiştii de la Rutieră vor primi sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Naţional de Aviaţie, care vor survola şoselele cu un elicopter pentru a putea fi dispuse măsuri corespunzătoare pentru asigurarea fluenţei pe arterele mai aglomerate.

“Vorbim despre Autostrada A2, vreau să precizez că este foarte important atunci când vă deplasaţi în coloană sau sunteţi ultima maşină în coloana de vehicule aflate în staţionare este neapărat necesar să acţionaţi butonul luminilor de avarii tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală coliziune în lanţ de către maşinile care se află în spatele dumneavoastră”, a mai spus Măndescu.

Cele 300 de aparate radar care vor fi prezente pe drumuri şi autostrăzi vor fi atât în vehicule inscripţionate, cât şi neinscripţionate.

“Suntem pregătiţi să intervenim atunci când situaţia şi valorile de trafic impun acest lucru, pe A2 avem în acest moment cinci echipaje care supraveghează traficul şi asigură fluenţă. Vor fi poliţişti care vor putea fi direcţionaţi în zonele unde sunt probleme şi credem noi că vom face faţă cu succes valorilor de trafic”, a afirmat Măndescu.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă