20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Idei pentru salvarea mediului: ambalaje reciclabile, scăderea emisiilor și evitarea risipei de apă

Campania denumită pe plan internațional „Less Waste More Love” este dedicată Zilei Mondiale a Oceanelor, 8 iunie, și este promovată, în România, sub numele „Nu risipi cât poți iubi”.

„Această campanie face parte din Inițiativa Nestlé for a Waste Free World și este un demers de responsabilitate socială menit să atragă atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător, punând în oglindă activitățile pe care le implementează an de an compania cu ceea ce poate face fiecare dintre noi, acasă. În cadrul acestui proiect, se vor desfășura o serie de activități de informare, educare și conștientizare pe trei direcții: utilizarea apei în mod conștiincios, colectarea selectivă și reciclarea ambalajelor, precum și reducerea emisiilor de carbon”, precizează un comunicat de presă al companiei Nestlé.

În România, campania pleacă de la statisticile înregistrate la nivel național, statistici care atestă că mai puțin de 10 la sută din totalul deșeurilor se reciclează, iar 6.000 de tone de alimente sunt irosite în fiecare zi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă