10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialICEE.health 2018: Inteligenţă artificială, VR şi alte tendinţe în sistemul medical

ICEE.health 2018: Inteligenţă artificială, VR şi alte tendinţe în sistemul medical

Lansată în urmă cu trei ani la iCEE.fest, ca secţiune dedicată inovaţiei în sănătate, iCEE.health reuneşte întregul sistem eHealth.

Prin includerea Lorenei Macnaughtan în comunitatea HIMSS Europe Future50 şi prezenţa Stanford Medicine X cu o scenă dedicată în cadrul festivalului, iCEE.health este unul dintre evenimentele europene importante şi de impact în inovaţia în sănătate.

În acest an, iCEE.health va avea loc pe 14 iunie, în prima zi a iCEE.fest, la Grand Cinema & More din Bucureşti.

Ksenia Benifard aduce experienţa acumulată în cadrul Ministerului Sănătăţii din Alberta, Canada, într-un masterclass, livrat împreună cu Simona Ralph (cofondatoare a primului centru de inovaţie din cadrul serviciilor de sănătate din Alberta, Canada). 

Michael Seres, 11Health, pacient antreprenor şi una dintre cele mai apreciate voci în inovaţie în sănătate, va prezenta o soluţie care este la fel de utilă pacienţilor, doctorilor şi asistenţilor medicali atât în spital, cât şi acasă.

Inteligenţa artificială (Jordi Serrano Pons, Universal Doctor), interacţiunea om-maşină (Horia Maior, Mixed Reality Lab), blockchain (Bogdan Cioc, LiveHelix) vor fi, de asemenea, reprezentate.

Diane Jooris, OnComfort, aduce la iCEE.health singura soluţie de realitate virtuală certificată CE ca soft medical pentru durere şi anxietate. Eugene Borukhovici va vorbi despre ce înseamnă această schimbare de paradigmă pentru sănătate si industria farma.

Michael Fergusson va arăta că jocurile sunt sănătoase. Folosind principii din gaming, el a dezvoltat intervenţii medicale care şi-au demonstrat eficienţa şi, astfel, compania sa, Ayogo, a fost listată doi ani în topul celor mai inovatoare din eHealth.

În plus, Shawna Butler, parte din echipele Exponential Medicine de la Singularity University şi Cancer XPRIZE, va vorbi despre aspecte relevante pentru sănătate, dar rareori abordate de sistemul medical, precum: viaţa sexuală, stigma asociată cu unele afecţiuni, stresul de a îngriji o persoană bolnavă şi cum acestea reprezintă oportunităţi extraordinare pentru eHealth. 

Un workshop despre implicarea pacienţilor, extrem de relevant în era GDPR, va fi oferit de experţi de la Stanford Medicine X: Justin Lai, MPH, designer servicii de sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Ştiinţă şi Tehnologie şi Politici, Eli Lilly şi Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane şi în Sănătate), şi Sylvie Dobrota, Cercetător Asociat.

Vor exista şi discuţii despre genomică (Pepita Stringer, Horizon Digital Economy Institute), interoperabilitate (Gurhan Zincircioglu, HIMSS Europe), GDPR (Cristiana Deca, eHealth Hub si Decalex) şi securitate (Alexandru Bălan, BitDefender).

Doctor Florina Pinte, de la Medlife, va prezenta prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România. Christian Rosedth, Janssen, va vorbi despre cel mai important health Hackathon din CEE, desfăşurat în Bucureşti, la sfârşitul anului trecut.

Ca în fiecare an, va fi organizată şi o sesiune în română, unde vor fi prezentate multe modele noi de servicii medicale, care pun pacienţii în prim plan.

Două sute de experţi şi speakeri internaţionali din domeniile internet, digital şi tehnologie vor fi prezenţi la Grand Cinema and More din Bucureşti, în perioada 14 – 15 iunie, la Interactive Central and Eastern Europe Festival – iCEE.fest.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă