Foto Arhiva

Iași: Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul absenţei citostaticelor la Institutul de Oncologie

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul absenţei medicamentelor citostatice la Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 15:04

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii", se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Avocatul Poporului s-a sesizat în urma unui articol apărut în presa locală, pe 11 aprilie, în care se relata faptul că la Institutul Regional de Oncologie Iaşi nu mai este bleomicină, deşi Unifarm îl are pe stoc, precum şi că spitalul poate să-l achiziţioneze numai la preţul de 45 de lei, iar Unifarm îl are la 99 de lei.

"Institutul Regional de Oncologie Iaşi nu mai are pe stoc bleomicină, citostatic folosit pentru tratamentul bolnavilor cu cancere localizate la nivelului capului, gâtului, colului uterin şi organelor genitale. (...) Potrivit conducerii institutului, produsul nu lipseşte din ţară, se regăseşte în stocurile Unifarm, însă la un preţ mai mare decât cel stabilit de Ministerul Sănătăţii. În consecinţă, institutul ieşean nu poate achiziţiona produsul", se arăta în articolul de ziar, citat în comunicatul Avocatului Poporului.

Comentarii