FOTO: Inquam

Ialomiţa: 26.000 de consumatori fără curent electric

ISU Ialomiţa a intervenit, în ultimele patru zile, în 70 de situaţii de urgenţă provocate de polei şi gheaţă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.01.2019 - 17:30

La această oră, 26.000 de consumatori sunt încă fără curent electric. Ambulanţele au avut nevoie de ajutor pentru a ajunge la 15 pacienţi, din cauza poleiului sau a drumurilor blocate, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor ISU Ialomiţa, începând de joi şi până duminică, au fost gestionate 70 de situaţii în care oamenii au fost puşi în dificultate din cauza poleiului de pe drumuri şi a gheţii depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate.

Din peste 40 de localităţi care au rămas fără curent electric din cauza vremii, la această oră mai sunt 25 de unităţi administrativ-teritoriale cu 26.000 de consumatori nealimentaţi.

35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului, fără să se înregistreze victime sau pagube însemnate.

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au avut nevoie de asistenţă pentru a ajunge la pacienţi în 15 locaţii greu accesibile din cauza carosabilului alunecos sau din cauza unor copaci/crengi care blocau accesul. Toţi bolnavii au fost preluaţi şi transportaţi la unităţi spitaliceşti în siguranţă.

Echipajele ISU Ialomiţa au acţionat în această perioadă la degajarea unor copaci sau crengi căzute pe cabluri electrice ori pe carosabil, blocând accesul autovehiculelor, în 10 astfel de urgenţe.

Sâmbătă seara, o maşină cu cinci călători s-a răsturnat în afara drumului, între Feteşti şi Movila, două femei şi trei bărbaţi ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţa, sâmbătă, că avarii majore la reţeaua de alimentare cu energie electrică se înregistrau în judeţul Ialomiţa, din cauza vântului puternic şi a depunerii de gheaţă pe stâlpi şi cabluri. IGSU a trimis în Ialomiţa 16 generatoare de curent electric de mare capacitate.

Comentarii