Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Harghita: Circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul, în urma ninsorilor abundente

Circulaţia pe majoritatea drumurilor din Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă, joi dimineaţă, în urma ninsorilor care au căzut pe tot parcursul nopţii, drumarii acţionând pentru curăţarea carosabilului.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 08:53

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a declarat că pe drumurile care traversează zonele de creastă stratul de zăpadă frământată ajunge la 3-4 centimetri, pe celelalte artere de circulaţie acesta fiind mai mic.

Drumarii au acţionat cu 36 de utilaje de deszăpezire cu lamă şi solniţă şi au împrăştiat peste 550 de tone de sare.

Două tiruri neechipate corespunzător au derapat pe DN 15 Topliţa-Borsec şi pe DN 11B Cozmeni-Casin, fiind nevoie de intervenţia drumarilor pentru a-şi putea continua drumul.

Stratul de zăpadă în afara carosabilului ajunge şi la 40 centimetri în zona Lacu Roşu şi continuă să ningă.

Echipaje de poliţie acţionează pe drumurile din judeţ, cu precădere pe cele care traversează trecătorile montane, pentru dirijarea circulaţiei.

Şoferilor li se recomandă să aibă maşinile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza, iar cei care conduc maşini de mare tonaj să folosească lanţurile, atunci când circulă pe tronsoanele de munte.

Judeţul Harghita se află, până la ora 11,00, sub Cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă, portivit Agerpres.

Comentarii

loading...