2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSocialHalucinant. Angajați ai DSP, sporuri nesimțite pentru risc de memorie și vedere

Halucinant. Angajați ai DSP, sporuri nesimțite pentru risc de memorie și vedere

Atunci când iau decizii sau muncesc pe bune, o parte din angajații DSP Bacău și-au cerut sporuri pentru risc de pierdere de memorie sau vedere.

În decursul anului 2022, DSP Bacău a emis nu mai puțin de 251 de buletine de expertiză, pentru 76 de instituții din județul Bacău și Neamț. Pe baza acestora, mii de angajați la stat primesc sporuri la salarii pentru că stau în fața calculatorului sau stau pe scaun. Sporurile în aceste cazuri ajung la 2.000 de lei pe lună.

În cazul Poliției Locale Bacău, Direcția de Sănătate Publică a făcut „la mișto” buletinele de expertiză. Astfel, la evaluarea șoferilor, pe buletinul DSP se menționa că există pericol de contaminare cu bacterii de la studierea dosarelor. 

Ziarul de Bacău scrie că a făcut o plângere administrativă, urmând, în cazul în care DSP nu vrea să răspundă, să obțină în instanță documentele în cauză, pentru a le prezenta publicului.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

Thailanda conduce România în Cupa Davis

Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi, în primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce perechea Marius...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă