Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Continentul american, împânzit de focare de infecție

Gripa face ravagii în 2018. Spitalele americane au interzis vizitele

Anul 2018 este unul dintre cei mai răi din punct de vedere al virusului gripal. Întregul continent american, China și Europa se confruntă cu viruşi gripali, numărul de îmbolnăviri fiind dublu decât în ultimii 13 ani, anunță Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2018 - 14:47

Este pentru prima dată când întregul continent american este împânzit de focare de infecție. Spitalele au sistat vizitele, de teama răspândirii gripei.

Virusul gripal din subtipul H3N2 s-a răspândit în SUA şi Canada, în timp ce în China şi Europa s-au înregistrat mai multe cazuri de tipul B.

Statisticile oficiale americane arată că virusul gripal a devenit la sfârşitul anului 2017 mult mai activ. În perioada 24 - 30 decembrie anul trecut, Laboratorul Clinic American a confirmat 9.228 cazuri contaminate cu viruşi gripali, dintre care 84,6% sunt de tipul A şi 13,3% sunt de tipul B. În Canada, 1.050 persoane au fost internate la spital până la sfârşitul anului trecut din cauza bolilor legate de virusul gripal, dintre care 34 şi-au pierdut viaţa.

În China, răspândirea viruşilor gripali se menţine încă la un nivel destul de ridicat şi prezintă un trend ascendent. În Europa, cei mai mulţi bolnavi sunt contaminaţi cu virusul de tip B, numărul celor cu subtipul H1N1 fiind mai mare decât al celor cu subtipul H3N2.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMC) a anunţat că simptomele gripei de sezon persistă, de obicei, o săptămână, dar gripa poate constitui o ameninţare gravă la adresa persoanelor cu un grad ridicat de risc. Ultimele statistici ale OMC arată că în fiecare an, 5-10% adulţi şi 20-30% copii la nivel global contactează viruşi gripali, care duc la moartea a 290.000-650.000 persoane.

Citește totul despre:

Comentarii