19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialGripa face ravagii în 2018. Spitalele americane au interzis vizitele

Gripa face ravagii în 2018. Spitalele americane au interzis vizitele

Este pentru prima dată când întregul continent american este împânzit de focare de infecție. Spitalele au sistat vizitele, de teama răspândirii gripei.

Virusul gripal din subtipul H3N2 s-a răspândit în SUA şi Canada, în timp ce în China şi Europa s-au înregistrat mai multe cazuri de tipul B.

Statisticile oficiale americane arată că virusul gripal a devenit la sfârşitul anului 2017 mult mai activ. În perioada 24 – 30 decembrie anul trecut, Laboratorul Clinic American a confirmat 9.228 cazuri contaminate cu viruşi gripali, dintre care 84,6% sunt de tipul A şi 13,3% sunt de tipul B. În Canada, 1.050 persoane au fost internate la spital până la sfârşitul anului trecut din cauza bolilor legate de virusul gripal, dintre care 34 şi-au pierdut viaţa.

În China, răspândirea viruşilor gripali se menţine încă la un nivel destul de ridicat şi prezintă un trend ascendent. În Europa, cei mai mulţi bolnavi sunt contaminaţi cu virusul de tip B, numărul celor cu subtipul H1N1 fiind mai mare decât al celor cu subtipul H3N2.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMC) a anunţat că simptomele gripei de sezon persistă, de obicei, o săptămână, dar gripa poate constitui o ameninţare gravă la adresa persoanelor cu un grad ridicat de risc. Ultimele statistici ale OMC arată că în fiecare an, 5-10% adulţi şi 20-30% copii la nivel global contactează viruşi gripali, care duc la moartea a 290.000-650.000 persoane.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă