32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialGoogle anunță un program de susținere a industriei media

Google anunță un program de susținere a industriei media

„Anunțăm un program de licențiere pentru plata editorilor de conținut de înaltă calitate pentru o nouă experiență de știri lansată la sfârșitul acestui an. Acest program va ajuta editorii participanți să își monetizeze conținutul printr-o experiență îmbunătățită de povestire care le permite oamenilor să se adâncească în povești mai complexe, să rămână informați și să fie expuși la o lume cu diferite probleme și interese”, transmite un comunicat difuzat, pe internet, de Google News.

Programul va avea, drept primi beneficiari, editori dintr-o serie de țări de pe glob.

„Acest efort va diversifica sprijinul nostru pentru companiile de știri astăzi, bazându-se pe valoarea pe care o oferim deja prin Căutare și eforturile noastre continue cu Inițiativa de știri Google pentru a ajuta jurnalismul să prospere în era digitală. Deși am finanțat anterior conținut de înaltă calitate, acest program este un pas important înainte în modul în care vom susține crearea acestui tip de jurnalism. Pentru început, am semnat parteneriate cu publicații locale și naționale din Germania, Australia și Brazilia”, precizează Google.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă