Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Giurgiu, teatru și cultură pentru deținuții din penitenciar, în vederea reintegrării sociale

Deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu participă, în aceste zile, la diverse activităţi cultural-artistice, printre care vizionarea unor piese la Teatrul ''Tudor Vianu'', cu scopul facilitării dezvoltării personale şi reintegrării sociale a acestora.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 10:30

"Penitenciarul Giurgiu marchează activitatea intitulată 'Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret', prin desfăşurarea unor activităţi cultural - artistice şi educative, constând în vizionarea piesei de teatru 'Zeul Măcelului'. Evenimentul este organizat în colaborare cu Teatrul 'Tudor Vianu' din Giurgiu şi la acesta participă deţinuţi tineri din regimul închis, spectatori din comunitate şi reprezentanţi ai Sectorului de educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul Penitenciarului Giurgiu. Scopul acţiunii îl reprezintă (...) exersarea de către persoanele private de libertate, în cadrul comunităţii locale, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială", a declarat directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, Alina Ionela Gheorghişor.

Potrivit acesteia, astfel de acţiuni se derulează în cadrul Penitenciarului Giurgiu în acord cu obiectivele asumate prin Strategia Naţională de Reintegrare Socială, urmărindu-se dezvoltarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber, prin participarea activă la viaţa socială, diminuarea efectelor încarcerării şi a stării psihice negative în vederea adaptării eficiente la mediul de detenţie. Totodată, se urmăreşte "înlăturarea blocajelor psihologice şi pozitivarea resurselor existente prin stimularea interesului implicării în activităţi diverse", a mai spus Gheorghişor, citat de AGERPRES.

Comentarii

loading...