Ger năprasnic la sfârșit de martie

Frig cumplit, miercuri seara, la ora 20 în special în zonele de nord ale țării: termometrele indicau minus 14 grade în Ceahlău și minus 13 la Călimani, potrivit ANM. Temperaturile resimțite au coborât până la minus 21 de grade în zona Tarcu și minus 20 la Râmnicu Sărat.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

21.03.2018 - 23:21

Frig cumplit, miercuri seara, la ora 20 în special în zonele de nord ale țării: termometrele indicau minus 14 grade în Ceahlău și minus 13 la Călimani, potrivit ANM.

Temperaturile resimțite au coborât deja până la valoarea de minus 21 de grade în zona Tarcu și minus 20 de grade lângă Râmnicu Sărat.

Veşti proaste de la meteorologi! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori şi vânt, valabilă pentru joi şi vineri, în jumătatea sudică a României.

În intervalul 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării. În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare. 

La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

Cod portocaliu

Fenomene vizate: ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută;

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Comentarii