21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialGeorgian Enache: Jandarmii au respectat legea când au dat amenzi protestatarilor

Georgian Enache: Jandarmii au respectat legea când au dat amenzi protestatarilor

Enache a precizat că la protestul de marţi dimineaţă din faţa Ministerului de Interne au fost date din nou amenzi pentru încălcarea legii.

“Este vorba de un protest spontan, la care au participat 10 persoane nemulţumite de aplicarea unor sancţiuni. Un echipaj de jandarmi a fost trimis în zonă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Persoanelor le-a fost adus la cunoştinţă faptul că tulburau ordinea şi liniştea publică şi că participă la o adunare publică nedeclarată, fapt pentru care vor fi sancţionate. Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.800 de lei pentru organizarea unei adunări publice nedeclarate şi săvârşirea unor acţiuni şi fapte de natură să tulbure ordinea publică”, a precizat Enache.

Mai multe persoane au protestat, marţi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, susţinând că atât ministerul, cât şi alte instituţii ale statului sunt conduse de “oameni cu un nivel de cultură foarte scăzut”, ceea ce a dus la abuzuri prin amendarea de-a lungul timpului a mai multor protestatari #rezist.

“Ministerul confundă sărbătoarea Paştelui cu sărbătoarea Crăciunului – ceea ce s-a întâmplat în Vinerea Paştelui, când un comunicat oficial al Inspectoratului General de Poliţie spunea că, cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, ne urează Paşte Fericit. Este încă o dovadă că aceste instituţii sunt conduse de oameni cu un nivel de cultură foarte scăzut. Am văzut foarte clar ce s-a întâmplat la tribuna Parlamentului cu prim-ministrul, care a avut un discurs complet, complet analfabet”, a declarat Cristian-Mihai Dide, prezent la protest.

Oamenii au adus în faţa Ministerului de Interne un brad pe care l-au “împodobit” cu amenzile primite de protestatari în Piaţa Victoriei şi în mai multe locuri unde au avut loc manifestaţii împotriva Guvernului.

“Acest brad se referă la Naşterea Domnului, pentru că Naşterea Domnului este în zona Crăciunului, nicidecum în cea a Paştelui, iar amenzile – am vrut să arătăm abuzul la care duce această incultură din instituţii. Deci, în momentul în care avem şefi şi directori în instituţii publice cu un nivel de cultură foarte scăzut, atunci se produc abuzuri şi noi primim amenzi pe bandă rulantă doar prin prisma faptului că vrem să atragem atenţia că ei nu ştiu să îşi facă treaba”, a mai spus Cristian-Mihai Dide.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă