15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialGeamuri termopan – Acceseaza istoria unei inventii revolutionare

Geamuri termopan – Acceseaza istoria unei inventii revolutionare

In prezent, aproape toate casele au ferestre cu geamuri termopan disponibile aici iar daca nu au este doar o chestiune de timp pana cand tamplaria veche din lemn va fi inlocuita de acestea.

Desi le vedem peste tot si stim ca au devenit foarte populare in ultimii ani, termopanul este rezultatul unui proces lung de cautari.

SecuritInternational iti spune care este istoria acestor geamuri termopan, dar si de ce au devenit ele atat de raspandite.

Termopanele sunt cea mai veche tehnologie de contructie, fiind inventate in anul 1890 cand se cauta o solutie de eficientizare a modului in care caldura din case era mentinuta.

Se pare ca un inventator a dorit sa patenteze o inventie care de fapt era un geam termopan. Desigur, la acea vreme, nimeni nu a vazut eficienta inventiei lui si totul a trecut neobservat.

Mult mai tarziu, mai exact in 1945, o firma din America a inceput productia la nivel comercial a acestor geamuri. Mizand pe eficienta energetica pe care o confereau, acestea au devenit tot mai populare, iar productia lor s-a raspandit in intreaga lume.

Si nu a fost de mirare ca au devenit atat de raspandite, avand in vedere ca sunt rezistente si prezinta marele avantaj de a nu se deteriora in timp.

In plus, conserva caldura in interior cand afara e frig, si racoarea atunci cand afara vremea e caniculara.

Durabilitatea geamurilor termopan depinde insa de mai multi factori, unul important fiind calitatea materialului din care este fabricat. In orice caz, o rezistenta de 20 de ani este valabila pentru majoritatea, indiferent de zona in care locuiti si de conditiile meteorologice.

Alegeti ferestre care au doua sau mai multe foi de sticla

Pe langa partea practica, geamurile termopan au si un aspect estetic deosebit. In functie de locul din care le cumparati, acestea sunt produse in modele diferite si pot fi proiectate si in functie de preferintele dvs.

Puteti opta pentru tamplarie PVC alba, neagra sau maro, iar dimensiunile nu trebuie sa fie standard.

Tamplaria se monteaza foarte usor si se curata la fel

Desi tamplaria din lemn a fost mult timp preferata pentru locuinte, cea PVC, care foloseste materiale mult mai rezistente, reduce costurile si care arata foarte bine, a castigat tot mai mult teren in randul utilizatorilor.

Investitia merita cu siguranta fiind amortizata in timp de costurile la intretinere care sunt recuperate in timp pentru ca factura la caldura pe perioada iernii va fi mai mica datorita conservarii mai eficiente a caldurii.

Daca preferati un stil clasic si vi se pare ca tamplaria PVC alba nu este ceea ce va doriti, dar vreti sa va bucurati de beneficiile acesteia, puteti alege o tamplarie PVC care imita perfect lemnul.

Date de contact

Pentru geamuri termopan de cea mai buna calitate, acceseaza platforma online  https://www.securitinternational.ro/ si alege tamplaria preferata pentru locuinta ta.

Mai multe detalii despre comenzi si produse poti primi sunand la numarul de telefon:

021 321 31 76

 

 

 

 

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă