20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Garda de Mediu a dat amenzi de două milioane de lei. O firmă de salubritate n-a avut autorizație

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat amenzi în valoare cumulată de aproape două milioane de lei către Primăria Capitalei și către mai multe Primării de sector, anunță un comunicat postat de GNM pe internet.

Amenzile la care se face referire s-au dispus în perioada anilor 2020 și 2021.

Potrivit anunțului postat de GNM în seara zilei de marți, 6 aprilie 2021, cele mai scumpe sancțiuni au fost aplicate pentru operatorul de salubritate care funcționează în Sectorul 3. Acest operator a primit nouă amenzi, în valoare totală de 595.000 lei, pentru următoarele probleme: funcţionare fără autorizaţie de mediu, predarea deșeurilor la operatori economici neautorizați, lipsa prevenirii poluării atmosferei, nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu, neîndeplinirea măsurilor decise de GNM.

Din punctul de vedere al mărimii amenzilor primite, pe locul al doilea se află Primăria Sectorului 1, care a primit patru amenzi cu o valoare cumulată de 267.500 de lei.

Primăria Generală a Capitalei a primit trei amenzi, totalizând 115.000 de lei, pentru nerealizarea Planului integrat de calitate a aerului și pentru lipsa Registrului spațiilor verzi.

2 MILIOANE DE LEI, SUMA AMENZILOR APLICATE DE GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU, LA NIVELUL CAPITALEI, PENTRU CALITATEA AERULUI…

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Marţi, 6 aprilie 2021

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă