10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialUPDATE FOTO Galaţi: Aterizare forţată a unui avion utilitar. Persoanele de la...

UPDATE FOTO Galaţi: Aterizare forţată a unui avion utilitar. Persoanele de la bord au reușit să se salveze

UPDATE 15.40 Primarul din Băleni: Avionul utilitar care a ateriat forţat s-a lovit de un camion

Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, după ce s-a lovit de un camion pe DJ 253, a declarat primarul localităţii Băleni, Lică Oprea.

Potrivit acestuia, avionul efectua lucrări de stropire cu insecticid deasupra unei culturi cu grâu aparţinând unei asociaţii agricole. În momentul în care avionul, care zbura la o înălţime extrem de mică, a survolat DJ 253, care se află perpendicular pe cultura de grâu ce trebuia stropită, s-a lovit de un camion înalt şi a aterizat forţat în cultura de grâu.

“După aterizarea forţată, avionul a luat foc, incendiul fiind stins de detaşamentul de pompieri voluntari din cadrul Primăriei Băleni. În urma aterizării forţate a fost rănit pilotul avionului, acesta suferind mai multe arsuri, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanţa la spital. De obicei, când se stropesc culturile din avion, acesta zboară la o înălţime foarte mică, de 5-6 metri distanţă faţă de sol, pentru ca substanţa să nu se împrăştie din cauza vântului”, a spus primarul Lică Oprea.

Potrivit IGSU, în urma accidentului două persoane au suferit traumatisme şi arsuri, ambele ocupante ale aeronavei. Cele două persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului şi sunt transportate la UPU Galaţi – una cu elicopterul SMURD, iar cealaltă cu ambulanţa SAJ.

De asemenea, şoferul camionului a fost evaluat medical, fără a prezenta probleme.

Incendiul, care a afectat atât lanul de grâu cât şi aeronava, a fost lichidat.

 

 

În jurul orei 14.15, în comuna Băleni din judeţul Galaţi, un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat pe câmp, anunţă ISU Galaţi.

La bordul aeronavei se aflau două persoane care au ieşit singure din avion.
Din informaţiile furnizate în apelul la numarul 112 , acestea nu prezinta răni grave, menţionează ISU.

La faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un echipaj medical SAJ.
De asemenea, a fost alertat si elicopterul SMURD.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...
Ultima oră
Pe aceeași temă